Monday 10 September 2012

Red velvet cupcake

Red Velvet Cupcake

Red velvet cupcake Yesterday, I've tried baking from a recipe posted on Foodtravel.tv 's website.

Click Here for the recipe

เรด เวลเว็ท คัพเค้ก Red Velvet Cupcake


Red Velvet Cupcake คือคัพเค้กที่มีเนื้อเค้กเป็นสีแดงสด ทานคู่กับtopping ที่เป็นครีมชีสจะเข้ากันมาก ส่วนเนื้อเค้กของ red velvet จะกลางๆ ไม่เบาขนาด soft cake หรือชิฟฟ่อน และไม่หนักขนาดมัฟฟิ่น มีกลิ่นหอมเฉพาะที่ไม่เหมือนคัพเค้กตัวอื่นๆ

What i think:
I think that the finished product is yummy, but as i didn't fully mix the ingredients up well, there are lumps of flour. So I will definitely come back to try this recipe again.

The taste:
This is a very moist Cupcake and the frosting tastes delicious, creamy, little sour and sweet.


สูตรขนมเรด เวลเว็ท คัพเค้ก Red Velvet Cupcake


อุปกรณ์---------------------------------------------Equipments

1. เครื่องผสม -------------------------------------- Mixer Stand
2. ไม้พายยาง ------------------------------------- Rubber Spatula
3. ช้อนตวง ---------------------------------------- Measuring spoons
4. ถุงบีบ ------------------------------------------- Piping Bag
5. หัวบีบcake ------------------------------------- Piping Point
6. ถ้วยcupcake ---------------------------------- Cupcake Liner / Cupcake Paper
7. ถาดเข้าเตาอบ---------------------------------- Baking Tray

ส่วนผสมเรด Red Velvet Cupcake --------Ingredients

สำหรับ 10 ชิ้น -------------------------------------- For 10 Cupcakes

• เนื้อเค้ก -------------------------------------------- Cake Mixutre

1. เนย 70 กรัม  ------------------------------------- Butter 70 grams
2. น้ำตาล 50 กรัม  --------------------------------- Sugar 50 grams
3. ครีมชีส 30 กรัม  --------------------------------- Cream Cheese 30 grams
4. ไข่ 1 ฟอง  ---------------------------------------- 1 Egg
5. แป้งเค้ก 150 กรัม  ------------------------------- Cake Flour 150 grams
6. ผงฝู 1 ชต.  --------------------------------------- Baking powder 1 tbsp
7. ผงโกโก้ 1 ชต.  ----------------------------------- Cocoa powder 1 tbsp
8. โยเกิร์ต 1 1/3 ถ้วยตวง  ------------------------- Plain yogurt 1 1/3 Cups 
9. สีแดง ½ ชต.  ------------------------------------- Red food coloring 1/2 tbsp
10. น้ำส้มสายชู 1 ½ ชช.  ------------------------- Distilled Vinegar 1 1/2 tsp

• Topping Cream cheese  ------------------------ Cream cheese topping

1. ครีมชีส 360 กรัม  ----------------------------------- Cream Cheese 
2. ไอซิ่ง 120 กรัม  ------------------------------------- Icing Sugar
3. วนิลา 2 ชช.  ---------------------------------------- Vanilla Extract
4. ผิวเลม่อน ½ ลูก  ------------------------------------ Lemon Zest 1/2 lemon
5. เยลลี่ หรือเกล็ดน้ำตาลตามใจชอบ  --------------- Decorations

วิธีทำเรด เวลเว็ท คัพเค้ก Red Velvet Cupcake

1. อุ่นเตาอุณหภูมิ 160-175 องศา
2. ตีเนย ครีมชีส และน้ำตาล ให้เข้ากันจนเป็นเนื้อครีม (เริ่มจากสปีดต่ำ)
3. ผสมไข่ โยเกิร์ต น้ำส้มสายชู สีแดง และผงโกโก้ เข้าด้วยกัน
4. ใส่ส่วนผสมไข่ลงในส่วนผสมแรก
5. ผสมด้วยสปีดต่ำจนเข้ากันดี
6. ร่อนแป้งและผงฟู
7. ใส่ลงในอ่างผสม ผสมด้วยสปีดต่ำจนส่วนผสมเข้าเป็นเนื้อเดียวกัน
8. ตักใส่ถุงบีบ
9. บีบใส่ถ้วย cupcake 2/3 ของถ้วย
10. นำเข้าเตาอบ 25 นาที
11. เริ่มทำ Topping Creamcheese
12. ตีครีมชีสจนเป็นเนื้อcream เนียน ประมาณ 5 นาที
13. ใส่ไอซิ่ง และวนิลาค่อยๆเริ่มตีจากความเร็วต่ำ (ไอซิ่งจะได้ไม่ฟุ้ง) ประมาณ 3 นาที จนเป็นเนื้อครีม ไม่มีใตเม็ดๆไอซิ่ง จับตัวกันเป็นก้อน
14. ปิดเครื่องใส่ผิวเลม่อน คนให้เข้ากันด้วยไม้พาย
15. ตักใส่ถุงบีบ
16. หลังจากพัก cupcake ที่อบสุกให้เย็นแล้ว แต่งหน้าด้วย topping cream cheese
17. โรยและแต่งหน้าด้วยเยลลี่ หรือเกล็ดน้ำตาล ตามใจชอบ

Directions:

  1. Warm up the oven at 165 degree Celsius
  2. Beat Butter, Cream cheese, and Sugar together < Texture: creamy >
  3. Mix Egg, Yoghurt, Vinegar, Red food coloring, and Cocoa together < Texture: mixed >
  4. Mix the Egg mixture (3) to the Butter mixture (2) , < Texture : fully combined >
  5. Sift All purpose flour and Baking powder together
  6. Mix Flour mixture (5) to the Egg and Butter Mixture (4)
  7. Spoon the mixture into the piping bag
  8. Pipe up to 2/3 of the cupcake cups
  9. Bake for 25 minutes < Inset the stick and comes out clean >
  10. Start making the Cream cheese topping
  11. Cream the Cream cheese until it is smooth , ( Leave the Cream cheese out of the fridge until it is at room temperature makes this part easier )
  12. Add the Sifted Icing Sugar and mix together until there are no lumps of icing left.
  13. Use a rubber spatula to fold in lemon Zest
  14. Spoon the mixture into a piping bag
  15. Wait for the cupcake to cool down, (not warm) then pipe the Cream cheese frosting
  16. Decorate the cupcake with the decorations

    Link to the video of how to make Red velvet Cupcake

No comments:

Post a Comment